Antalya’da özel eğitim okulunda şiddet! Öğretmene verilen cezaya aileden tepki geldi

Asayiş (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 03.02.2026 - 11:30, Güncelleme: 03.02.2026 - 11:30 54 kez okundu.
 

Antalya’da özel eğitim okulunda şiddet! Öğretmene verilen cezaya aileden tepki geldi

Antalya'da özel eğitim okulunda görev yapan bir öğretmenin yüzde 99 oranında engelli bir öğrenciye şiddet uyguladığı gerekçesiyle yargılandığı davada mahkeme sanığı suçlu buldu. Mahkeme sanık hakkında 150 gün cezayı günlüğü 100 TL üzerinden olmak üzere toplam 15 bin TL adli para cezasına çevirerek taksitlendirirken, karara aileden tepki geldi.

Antalya 11. Asliye Ceza Mahkemesi'nde geçtiğimiz günlerde görülen davada, Kepez'deki özel bir uygulama okulunda öğretmen olarak görev yapan H.O.'nun engelli öğrenci Zafer Özkan'a şiddet uyguladığı sabit görüldü. Olayın 16 Mayıs 2024 yılında okul binası içerisinde meydana geldiği belirtildi. Duruşmada dinlenen tanıklar, yerde dizleri üzerinde oturan, kendini savunamayacak durumdaki engelli öğrenciye sanığın kızgınlıkla tekme attığını gördüğünü söyledi. Tanık, yaşadığı şok nedeniyle olayı ilk gün anlatamadığını ancak vicdanen rahatsızlık duyması üzerine ertesi gün okul yönetimine ve aileye bilgi verdiğini ifade etti. MAHKEME PARA CEZASI VERDİ Mahkeme, sanığın eylemini sabit bularak önce 180 gün adli para cezası verdi. Takdiri indirimle ceza 150 güne düşürüldü. Günlüğü 100 TL üzerinden hesaplanan ceza toplamda 15 bin TL adli para cezasına çevrildi ve taksitlendirilmesine karar verildi. Sanığın sabıkasız oluşu gerekçe gösterilerek, hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararı verildi. Şiddete maruz kalan 22 yaşındaki Zafer Özkan'ın annesi Tuğba Özkan, yaşadıklarını anlattı. Oğlunun 6 aylıkken geçirdiği havale sonrası otizmli olduğunu belirten Özkan, olaydan sonra öğretmenle yaşadığını ileri sürdüğü diyaloğu şu sözlerle aktardı:  "Başımdan kaynar sular döküldü. Öğretmeni buldum. ‘Oğlumdan ne istedin? Egon mu tatmin oldu? Sana vururken ‘Bana vurma' diyebildi mi?' dedim. Bana ‘Abla ben sana demedim mi bunlar abartacaklar diye' dedi. ‘Ben yapmadım' diye inkâr etti. Sonra da bana ‘Hadi gel sen de bana vur, ödeşelim' dedi." Özkan, mahkemenin verdiği kararı yeterli bulmadığını savunarak, "Ben kamera görüntülerini izleyince zaten şok olmuştum. Üstüne bir de bu ceza gelince şok üstüne şok yaşadım" dedi.  Mağdur aile ve avukatları, verilen cezanın caydırıcılıktan uzak olduğunu belirterek, karara itiraz edeceklerini ifade etti
Antalya'da özel eğitim okulunda görev yapan bir öğretmenin yüzde 99 oranında engelli bir öğrenciye şiddet uyguladığı gerekçesiyle yargılandığı davada mahkeme sanığı suçlu buldu. Mahkeme sanık hakkında 150 gün cezayı günlüğü 100 TL üzerinden olmak üzere toplam 15 bin TL adli para cezasına çevirerek taksitlendirirken, karara aileden tepki geldi.

Antalya 11. Asliye Ceza Mahkemesi'nde geçtiğimiz günlerde görülen davada, Kepez'deki özel bir uygulama okulunda öğretmen olarak görev yapan H.O.'nun engelli öğrenci Zafer Özkan'a şiddet uyguladığı sabit görüldü. Olayın 16 Mayıs 2024 yılında okul binası içerisinde meydana geldiği belirtildi. Duruşmada dinlenen tanıklar, yerde dizleri üzerinde oturan, kendini savunamayacak durumdaki engelli öğrenciye sanığın kızgınlıkla tekme attığını gördüğünü söyledi. Tanık, yaşadığı şok nedeniyle olayı ilk gün anlatamadığını ancak vicdanen rahatsızlık duyması üzerine ertesi gün okul yönetimine ve aileye bilgi verdiğini ifade etti.

MAHKEME PARA CEZASI VERDİ
Mahkeme, sanığın eylemini sabit bularak önce 180 gün adli para cezası verdi. Takdiri indirimle ceza 150 güne düşürüldü. Günlüğü 100 TL üzerinden hesaplanan ceza toplamda 15 bin TL adli para cezasına çevrildi ve taksitlendirilmesine karar verildi. Sanığın sabıkasız oluşu gerekçe gösterilerek, hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararı verildi.

Şiddete maruz kalan 22 yaşındaki Zafer Özkan'ın annesi Tuğba Özkan, yaşadıklarını anlattı. Oğlunun 6 aylıkken geçirdiği havale sonrası otizmli olduğunu belirten Özkan, olaydan sonra öğretmenle yaşadığını ileri sürdüğü diyaloğu şu sözlerle aktardı:  "Başımdan kaynar sular döküldü. Öğretmeni buldum. ‘Oğlumdan ne istedin? Egon mu tatmin oldu? Sana vururken ‘Bana vurma' diyebildi mi?' dedim. Bana ‘Abla ben sana demedim mi bunlar abartacaklar diye' dedi. ‘Ben yapmadım' diye inkâr etti. Sonra da bana ‘Hadi gel sen de bana vur, ödeşelim' dedi."

Özkan, mahkemenin verdiği kararı yeterli bulmadığını savunarak, "Ben kamera görüntülerini izleyince zaten şok olmuştum. Üstüne bir de bu ceza gelince şok üstüne şok yaşadım" dedi. 

Mağdur aile ve avukatları, verilen cezanın caydırıcılıktan uzak olduğunu belirterek, karara itiraz edeceklerini ifade etti

Antalya HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyadanhaberler.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
islami chat islami sohbetler islami sohbet en iyi şampuan bizim mekan cinsel chat mobil chat sohbet izmir chat sohbet giftcardmall/mygift