Antalya’da Kızıl şahin tedavisi sonrası yeniden gökyüzüne kavuştu

Yaşam (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 21.05.2026 - 15:16, Güncelleme: 21.05.2026 - 15:16 46 kez okundu.
 

Antalya’da Kızıl şahin tedavisi sonrası yeniden gökyüzüne kavuştu

Antalya'da geçtiğimiz aylarda bitkin bir halde bulunan kızıl şahin, tedavisi tamamlanarak yeniden doğaya salındı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Dairesi Başkanlığı, yaralı ve güçten düşmüş halde bulunan yaban hayvanlarını tedavi ederek doğal yaşamlarına geri kazandırıyor. Yaklaşık bir ay önce Muratpaşa ilçesinde Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekipleri tarafından güçsüz halde bulunan kızıl şahin, Antalya Büyükşehir Belediyesi Doğal Yaşam Parkı'na getirildi. Veteriner hekimler tarafından yapılan kontrolde ağız bölgesinde enfeksiyon ve yaralar tespit edilen kızıl şahin tedavi altına alındı. Beslenemediği için güçsüz düştüğü ve uçamadığı belirlenen kızıl şahinin rehabilitasyon bölümünde bir ay boyunca tedavisi yapıldı. Tedavi sürecinin ardından yeniden uçabilecek duruma gelen kızıl şahin, Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekiplerince doğaya salındı. "BİR AYLIK TEDAVİ SÜRECİNİN ARDINDAN DOĞAYA KAZANDIRDIK" Antalya Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Dairesi Başkanı Aslı Kılıç, 22 Nisan'da tedavi altına aldıkları kızıl şahinin bugün yeniden doğayla buluşmasından büyük bir mutluluk duyduğunu belirterek, "Veteriner hekim arkadaşlarımız kızıl şahinin muayenesini yaptıklarında ağız bölgesinde enfeksiyon ve yaralar olduğunu tespit etti. Bu nedenle beslenemediğini, güçsüz düştüğünü ve uçamadığını fark ettiler. Bir aylık tedavi sürecinde kendisini yeniden uçuşa hazırladık. Bugün de sağlığına kavuştuğu için yeniden doğaya kazandırdık" dedi.
Antalya'da geçtiğimiz aylarda bitkin bir halde bulunan kızıl şahin, tedavisi tamamlanarak yeniden doğaya salındı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Dairesi Başkanlığı, yaralı ve güçten düşmüş halde bulunan yaban hayvanlarını tedavi ederek doğal yaşamlarına geri kazandırıyor. Yaklaşık bir ay önce Muratpaşa ilçesinde Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekipleri tarafından güçsüz halde bulunan kızıl şahin, Antalya Büyükşehir Belediyesi Doğal Yaşam Parkı'na getirildi. Veteriner hekimler tarafından yapılan kontrolde ağız bölgesinde enfeksiyon ve yaralar tespit edilen kızıl şahin tedavi altına alındı. Beslenemediği için güçsüz düştüğü ve uçamadığı belirlenen kızıl şahinin rehabilitasyon bölümünde bir ay boyunca tedavisi yapıldı. Tedavi sürecinin ardından yeniden uçabilecek duruma gelen kızıl şahin, Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekiplerince doğaya salındı.

"BİR AYLIK TEDAVİ SÜRECİNİN ARDINDAN DOĞAYA KAZANDIRDIK"

Antalya Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Dairesi Başkanı Aslı Kılıç, 22 Nisan'da tedavi altına aldıkları kızıl şahinin bugün yeniden doğayla buluşmasından büyük bir mutluluk duyduğunu belirterek, "Veteriner hekim arkadaşlarımız kızıl şahinin muayenesini yaptıklarında ağız bölgesinde enfeksiyon ve yaralar olduğunu tespit etti. Bu nedenle beslenemediğini, güçsüz düştüğünü ve uçamadığını fark ettiler. Bir aylık tedavi sürecinde kendisini yeniden uçuşa hazırladık. Bugün de sağlığına kavuştuğu için yeniden doğaya kazandırdık" dedi.

Antalya HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyadanhaberler.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.